SALA WIDOWISKOWO-KONCERTOWA MUZA

photo_383_2280.jpg photo_383_2280.jpg

Celem projektu była rewitalizacja obiektu dawnego kina „Muza” oraz podniesienie znaczenia kultury jako istotnego czynnika, rozwoju społeczno-gospodarczego, zwiększającego konkurencyjność ekonomiczną, dającego szanse na rozwój społeczno-ekonomiczny, a w efekcie poprawiającego jakość życia mieszkańców. Realizacja projektu przyczyniła się do zachowania dla przyszłych pokoleń dziedzictwa kulturowego, zwiększenia dostępu do informacji o zasobach i wydarzeniach kulturalnych w regionie, wzrostu rozpoznawalności oferty kulturalnej całego regionu.

Zakres prac obejmował m.in.: roboty rozbiórkowe i wyburzeniowe, budowę nowego budynku zaplecza, podwyższenie istniejącego budynku dla potrzeb pudła scenicznego, adaptację sali kinowej na salę widowiskowo-koncertową (z ok.300 fotelami na parterze z możliwością ich schowania pod scenę, a 200 fotelami na balkonie), adaptację części piwnicznej budynku mieszkalnego na klub muzyczny na ok. 50 miejsc. Przebudowę i budowę przyłączy i instalacji wodno-kanalizacyjnych, instalacji wewnętrznych, systemu monitoringu i systemu alarmowego, budowę kotłowni gazowej i kolektorów słonecznych, wybudowanie szybu windowego z windą dostosowaną dla wózków inwalidzkich i osób niewidzących, wykonanie nowego dachu oraz elewacji budynku.

 

Galeria zdjęć
Po kliknięciu na obrazku zostanie otwarte okno modalne z dużą wersją obrazka. Możliwe będzie przeglądanie galerii kolejnych obrazków.
Korzystanie z galerii za pomocą skrótów klawiszowych:
  • Escape: zamyka galerie.
  • Spacja: uruchamia/zatrzymuje automatyczny slaidshow (play/pause).
  • Lewa strzałka: poprzedni slaid.
  • Prawa strzałka: następny slaid.
photo_383_2280.jpg photo_383_2281.jpg photo_383_2282.jpg photo_383_2283.jpg