Budowa sali gimnastycznej wraz z zapleczem dla Szkoły Podstawowej nr 14 w Rudzie Śląskiej

Zdjęcie

Projekt polegał na rozbudowie istniejącego budynku szkoły podstawowej o halę sportową wraz  z łącznikiem, przebudowie komunikacji wewnętrznej wraz z miejscami parkingowymi, budowie ścian oporowych. Przedmiotowy budynek zaprojektowano z tradycyjnych materiałów, zastosowano wzornictwo elewacji nawiązujące do sąsiednich budynków. Istniejący budynek Szkoły Podstawowej nie zmienił swojego sposobu przeznaczenia i został rozbudowany o budynek sali gimnastycznej, która jest połączona z istniejącym budynkiem szkoły poprzez projektowany łącznik. W celu zapewnienia dostępu osób niepełnosprawnych do sali gimnastycznej zaprojektowany został podjazd dla osób niepełnosprawnych w zarysie łącznika, do którego jest bezpośredni dostęp z poziomu terenu. Wejście do łącznika zaprojektowano w  bezpośrednim sąsiedztwie ze zorganizowanymi miejscami postojowymi dla osób niepełnosprawnych. Nowy budynek sali gimnastycznej został zaprojektowany tak by stanowił całość użytkowo - funkcjonalną.

Na terenie działki zlokalizowano również miejsce przeznaczone na plac zabaw. Nawierzchnię placu zabaw wykonano jako syntetyczną, przepuszczalną. Na terenie działki zlokalizowano ponadto kosze na śmieci, stojaki na rowery, ławki i kwietniki.

Powierzchnia zabudowy budynku sali gimnastycznej wynosi 970,97 m2.

Galeria zdjęć Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie