Budowa Centrum Sportowo Kulturalnego Łabędź w Gliwicach - Łabędach

photo_343_2068.jpg photo_343_2068.jpg

Centrum Sportowo-Kulturalne w Gliwicach stanowi wielofunkcyjny obiekt użyteczności publicznej, umiejscowiony bezpośrednio przy budynku szkoły podstawowej. Mieści w sobie część rozrywkowo – kulturalną z biblioteką, czytelnią i salą teatralną, oraz część sportową z pełnym zapleczem szatniowym, widownią na 400 miejsc i halą z boiskami do gry w piłkę nożną halową i koszykówkę. Budynek zawiera w sobie również sale wielofunkcyjne, przeznaczone pod działalność organizacji samorządowych. Synergia występujących tutaj funkcji pozwala obiektowi na status centrum sportu, kultury i rekreacji nie tylko w obrębie dzielnicy. Usytuowanie budynku znacznie uporządkowało teren szkoły, wydzielając tym samym dziedziniec szkolny z podwórzem sportowym jako przestrzeń przeznaczoną dla uczniów, oraz tworząc otwartą i ogólnodostępną przestrzeń publiczną od frontu budynku, wraz z przestronnym tarasem nad strefą wejściową , na którym znajduje się otwarta siłownia  i przestrzeń wypoczynkowa. Zarówno poprzez zastosowaną architekturę, jak i rozwiązania urbanistyczne, Centrum Kulturalno – Sportowe Łabędź, stanowi nowoczesny i wielofunkcyjny zespół tworzący komfortową przestrzeń publiczną dedykowaną w pierwszej kolejności uczniom szkoły i mieszkańcom Łabęd.

Galeria zdjęć
Po kliknięciu na obrazku zostanie otwarte okno modalne z dużą wersją obrazka. Możliwe będzie przeglądanie galerii kolejnych obrazków.
Korzystanie z galerii za pomocą skrótów klawiszowych:
  • Escape: zamyka galerie.
  • Spacja: uruchamia/zatrzymuje automatyczny slaidshow (play/pause).
  • Lewa strzałka: poprzedni slaid.
  • Prawa strzałka: następny slaid.
photo_343_2068.jpg photo_343_2069.jpg photo_343_2070.jpg photo_343_2071.jpg